TCDD Halkalı Lojistik Müdürlüğü Teknik Gezisi

Fakültemizde yürütülmekte olan Demiryolu Taşımacılığı dersi kapsamında, dersin yürütücüsü hocamız sayın Hasan YETİM rehberliğinde Hocamızın Lojistik Müdürü görevini yürütmekte olduğu Halkalı Lojistik Müdürlüğüne teknik gezi düzenlenmiştir.

Teknik gezimizde öğrencilerimze demiryolu taşımacılığında kullanılan vagonların üzerindeki numaraların yanı sıra çeşitli bilgi ve uyarılar içeren yazı ve resimler hakkında detaylı açıklamalar yapılmış ayrıca ambar ve depoların içleri gezilerek öğrencilerimizin buralarda yüklerin nasıl elleçlendiğini (yüklenip boşaltıldığını) uygulamalı olarak yerinde görmeleri sağlanmıştır.

Öğrencilerim demiryolu vagonunun içindeki yükün nasıl elleçlendiğini de görme imkanına kavuşmuşlardır. Sahada bulunan çeşitli büyüklükteki ve türdeki konteynerler ve tanktainer’ların “Reach stacker” ile nasıl elleçlendiği de, öğrencilerimiz tarafından yerinde izlenmiştir. Elleçleme sürecinin nasıl gerçekleştirildiği konusunda hem Sayın Hasan YETİM Hocamız hem de sahada görevli olan yetkililer tarafından bilgiler sunulmuştur.

Sayın Hasan YETİM Hocamıza ve sahada çalışan yetkililere, öğrencilere pratik bilgilerini ve tecrübelerini doğrudan sahada aktardıkları için şükranlarımızı sunarız.

Halkalı Lojistik Müdürlüğü teknik gezisinin yürütülmesindeki katkıları sebebiyle fakültemiz Araştırma Görevlilerinden Bora Şan Turgut’a, öğrenci organizasyonun gerçekleşmesinde katkıları bulunan İ.Ü. Lojistik Kulübü öğrencilerimizden Elif Küçük’e teşekkür ederiz.

10 Nisan 2017 tarihinde Lojistik Kulübümüz ile gerçekleştirdiğimiz bir önceki teknik gezimize ait gözlemlerin yer aldığı yazıya http://lojistikkulubu.ist/tcdd-halkali-lojistik-merkezi-gezisi/ adresinden ulaşabilirsiniz.

25/10/2017