İ.Ü. Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Kütüphanesi | Kütüphanelerarası Ödünç İsteme Kuralları

Üniversite Kütüphanemizde bulunmayan yayınların yurtiçi veya yurdışı diğer kütüphanelerden ödünç getirtilmesi hizmetidir. Bu hizmet Merkez Kütüphane üzerinden Fakültemizce gerçekleştirilmektedir.

Üniversitemiz Mensuplarının Dışarıdan Ödünç Kitap / Fotokopi İsteme Koşulları;

1. İstanbul Üniversitesi mensubu öğretim elemanları ve çalışanları ile üniversitemizde yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler (istek formlarini tez danışmanlarına onaylatmak suretiyle) diğer kütüphanelerden, ödünç kitap/fotokopi isteği yapabilir.
  2. Yayın istemek için kütüphanenin ILL (Inter Library Loan) Servisinde bulunan istek formu doldurulmalıdır.
  3. Bir kişi tarafindan en fazla 5 kitap istenebilir.
  4. İsteyen kişinin üniversite dahili ve ev telefonu bildirilmelidir.
  5. Yayın(lar)ı getirme ve gönderme için ödenen kargo/posta ücreti kullanıcıya aittir.
  6. Getirtilen kitapların kullanım süreleri, yayını gönderen her kütüphaneye göre farklılık göstermektedir. Yayın(lar)ın son getirme tarihi, ilgili yayının arka kapağı üzerinde belirtilmiştir.
  7. Kullanım süresi biten kitaplar, teslim tarihinden en az iki gün önce kütüphanemize eksiksiz ve yıpratılmamış halde teslim edilmelidir.
  8. Kullanım süresini uzatmak isteyen kullanıcılar, bir hafta önceden kütüphanemize başvurarak, ilgili kütüphanenin kuralları dahilinde uzatma yapabilir.
  9. Aynı istek formu yayın fotokopisi getirtmek için de kullanılmaktadır. Fotokopi istekleri için istek yapılan karşı kütüphanenin kuralları geçerlidir (ücret vb.).
  10. Kişiler, yayınların gidiş/dönüş kargo ücretini ödeyerek yurtiçi ve yurt dışı kütüphanelerden yayın isteğinde bulunabilirler.

Üniversitemiz Mensuplarının Diğer Üniversitelerden Yayın İsteği İçin; obayrak@istanbul.edu.tr / 0212 4737070 Uzman Özlem Bayrak

26/04/2013